بستـــــــــان العابدين
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ............... اهلا بكم ومرحبا اخواننا واخواتنا بمنتدانا ومنتداكم ((إلاّ رمضان)).... متمنيين لكم الافادة والاستفادة قدر الامكان ... من موضوعاتنا وموضوعاتكم بما يتناسب مع كل مسلم انسان.....^_^ نتمنى انضمامكم معنا^_^



 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
للتواصل مع ادارة المنتدى يمكنكم اضافه الايميلات الاتيه
للاخوة فقط >>>    bostan_4_bro@yahoo.com
للاخوات فقط >>>   bostan_4_sis@yahoo.com
 
لتتعرف على منتدى بستان العابدين اكثر او لتعرف كيفية وضع موضوع او كتابة تعليق فضلا ادخل هذا الرابط
 

شاطر | 
 

 كنافة كب كيك رائعه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الاء
عضو نشيط
عضو نشيط


عدد المساهمات : 77
نقاط : 2825
تاريخ التسجيل : 04/10/2009

مُساهمةموضوع: كنافة كب كيك رائعه   السبت أكتوبر 24, 2009 7:47 pm

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

كنافه رائعه وسهله وشكلهااا حلوووو

المقادير:

نحتاج الى كنافة (انا استخدمت ثلث ارباع الباكيت )


زبدة


ملعقة كبيرة سكر

ملعقة ماء ورد

شيرة(قطر)


لوز وجوز مجروشين خشن او كاملين او فستق


فستق او لوز مجروش للتزيين

قشطة حوالى علبه


الطريقة:



نقطع الكنافة بالمقص او نخلطها بالمولينكس على شان نتحكم فيها احسن طبعا ممكن تحطيها على طولها بس تقصيها تطلع احلى وارتب ونصب عليها الزبدة ونفركها كويس لازم تتغطى بالزبدة كويس وما تكون الزبدة كثيرة

وادا احتاجت زيديها




شكلها بعد ما فركنها كويس





نحط مقدار متساوى فى كل واحد ونضغط باليد كويس ونخلى ليها اطراف تم نضع فى الوسط ملعقة قشطة او زى ما تحبى وفوقها الجوز او اللوز او المكسرات الى تحبيها










تم نضع عليها طبقة تانية فوق ونحاول نغطيها كويس ونضغط باليد ضغط خفيف جدا



ندخلها الفرن حتى تتحمر الاطراف وتصبح دهبية او تتحمر كويس تم نطفى الفرن من تحت ونولع عليها من فوق وخلى عينك عليها حتى تتحمر وهدا شكلها





افتراضي كنافة كب كيك رائعه

كنافه رائعه وسهله وشكلهااا حلوووو

المقادير:

نحتاج الى كنافة (انا استخدمت ثلث ارباع الباكيت )


زبدة

ملعقة كبيرة سكر

ملعقة ماء ورد

شيرة(قطر)


لوز وجوز مجروشين خشن او كاملين او فستق

فستق او لوز مجروش للتزيين

قشطة حوالى علبه


الطريقة:


نقطع الكنافة بالمقص او نخلطها بالمولينكس على شان نتحكم فيها احسن طبعا ممكن تحطيها على طولها بس تقصيها تطلع احلى وارتب ونصب عليها الزبدة ونفركها كويس لازم تتغطى بالزبدة كويس وما تكون الزبدة كثيرة



وادا احتاجت زيديها

شكلها بعد ما فركنها كويس

نحط مقدار متساوى فى كل واحد ونضغط باليد كويس ونخلى ليها اطراف تم نضع فى الوسط ملعقة قشطة او زى ما تحبى وفوقها الجوز او اللوز او المكسرات الى تحبيها

تم نضع عليها طبقة تانية فوق ونحاول نغطيها كويس ونضغط باليد ضغط خفيف جدا


ندخلها الفرن حتى تتحمر الاطراف وتصبح دهبية او تتحمر كويس تم نطفى الفرن من تحت ونولع عليها من فوق وخلى عينك عليها حتى تتحمر وهدا شكلها



بعد ما تخرج نسقيها بالشيرة ونقلبها فى صحن كبير ونزينها بالمكسرات ونحطها فى قوالب لتقديم ممكن نحتفظ بيها فى الثلاجة لعدة ايام


وهدا الشكل النهائى عند التقديم











بالنسية للشيرة:

3 كاس سكر
كاس ونص ماء

ملعقة ليمون

ماء ورد

نخلط مكونات القطر كلها في اناء ما عدا الليمون

نضع الاناء علي نار وسط و نتركه حوالي 10 دقائق

ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف نطفى عليه ونضيف ليه ماء الورد
و نتركه ليبرد تماما





نسيت اقول انه الكاس المستخدم هو كاس القياس


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الفردوس الاعلى
مشرفة قسم الانبياء و الصحابة ((مصابيح الهدى))
مشرفة قسم الانبياء و الصحابة ((مصابيح الهدى))


عدد المساهمات : 274
نقاط : 3065
تاريخ التسجيل : 26/08/2009
العمل/الترفيه : Interior designer for theater,television and Interior Design....In shaa Allah
المزاج : راحة القلب بحب الله

مُساهمةموضوع: رد: كنافة كب كيك رائعه   الإثنين أكتوبر 26, 2009 2:04 pm

يا الاء رحماكى
والله بتجوعينى بمواضيعك اعمل ايه ناقص عليا اكل الشاشة
تسلم ايديكى الجميلة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الاء
عضو نشيط
عضو نشيط


عدد المساهمات : 77
نقاط : 2825
تاريخ التسجيل : 04/10/2009

مُساهمةموضوع: رد: كنافة كب كيك رائعه   الإثنين أكتوبر 26, 2009 3:03 pm

ههههههههههههههههههههه


لمرورك شكرا الفردوس الاعلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كنافة كب كيك رائعه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بستـــــــــان العابدين :: 

@ منتدى الأسرة المسلمة @ :: قسم المرأة المسلمة

-
انتقل الى: